06-20-9-420-586 Mobilról kattintva azonnal hívható!

Duguláselhárítás házilag

Duguláselhárítás házilag

Zuhanyzásnál áll a víz a kabinban és alig folyik le a víz?
Teljesen eldugult a mosdó, a mosogató?
A wc-ből majd kiömlik a… víz?

Ezek mindennapi háztartási problémák, amikhez nem feltétlenül kell duguláselhárító szakembert hívni.
Íme néhány egyszerű és olcsó duguláselhárítási praktika, amivel te is kitisztíthatod a csatornát.

Hol keletkezik leggyakrabban dugulás?

A leggyakrabban a konyhai mosogatóban (ahol a zsíros szennyeződések, nagyobb ételmaradékok és darabos szennyeződések okozzák a bajt) a fürdőszobában (a hajszálak, szappandarabkák, tusfürdő, vízkő, sampon okozta lerakódások miatt).
FONTOS! Hiába van szűrő a lefolyókon, az csak a nagyobb szennyeződéseket fogja fel, így – ritkábban ugyan – de a szűrővel ellátott lefolyók is eldugulhatnak!

Ez az írás főleg a mosdó dugulásának elhárításáról szól, mosogató duguláselhárítási tippekért kattints a linkre.

Érdemes a lefolyókat rendszeresen tisztítani az alábbi módszerek egyikével (akkor is, ha éppen nincs eldugulva), így megelőzheted a bajt.

Duguláselhárítás házilag

Tény, hogy a duguláselhárítás sokak számára elég gusztustalan feladat; ahogy előtör a szennyvíz a lefolyóból, vagy amikor kipiszkálod az összegyűlt hajat a mosdó szifonjából, az nem egészen a legvonzóbb látvány.
De ha nem félsz egy kis férfimunkától, ha meg akarod spórolni a duguláselhárítás árát, akkor először az alábbiakkal próbálkozz:

 

• Pumpa

Senkinek nem kell bemutatni a WC pumpát: jó öreg segítőtársunk a házi duguláselhárításban. Mechanikus úton, vákuum segítségével szüntetheti meg a lefolyó dugulását, ehhez csak a lefolyóra kell illeszteni a pumpát és ütemesen fel-le mozgatni. Olcsó, könnyen használható, a legtöbb háztartásban megtalálható (ha neked nincs, sürgősen szerezz be egyet) és környezetbarát.

 

• Forró víz

Szerencsés esetben már önmagában a nagyon meleg, forrásban lévő víz is megoldhatja a problémát.
Előnye, hogy mindig van otthon, környezetbarát, nem kell vegyszereket töltened a lefolyóba.
Ha önmagában a forró víz nem elég, próbáld nagy nyomással kombinálni és a zuhanyrózsából önts forró vizet a kopaszra dugulásra!
Nem feltétlenül ez a leghatékonyabb megoldás, de szinte ingyen van, és egy próbát megér!

 

• Szifonszerelés

Ha nem ódzkodsz egy kis szereléstől, hogy megszüntesd a dugulást, akkor ideje szétcsavarnod a szifont. A legtöbb esetben ugyanis itt okozza valami a dugulást.
Ez a módszer főleg mosdókagylóknál segíthet, zuhanykabinok és kádak esetében viszont kerüld, mert ha az összeszerelés során elmozdul valamelyik tömítés, akkor a duguláson felül még kisebbfajta áradást is okozol a fürdőszobában!

 

• Környezetbarát „lefolyótisztítók”

Ha nem szereted a vegyszereket, akkor néhány, otthon megtalálható anyaggal is kísérletezhetsz a dugulás elhárítására. Szódabikarbóna, ecet, konyhasó, sütőpor, kóla. Bármelyik segíthet, sőt, kombinálhatod is őket: csak öntsd a lefolyóba, hagyd állni egy kicsit, majd mosd át forró vízzel!

 

• Kémiai lefolyótisztítók

Bármelyik boltban kaphatók lefolyótisztító vegyszerek. A házi duguláselhárítás során általában a gél állagú szerek a leghatékonyabbak, ezeket érdemes egy éjszakára a csőben hagyni, majd forró vízzel leöblíteni.
Mindig olvasd el és tartsd be a használati utasítást és ne keverd a különböző vegyszereket! Ha ez sem oldja meg a problémát, inkább hívj duguláselhárító szakembert!

 

• Kézi spirálozó…

… avagy a régi jó csőgörény.
A makacs és hosszabb távon lerakódott, de a lefolyóhoz viszonylag közel eső szennyeződések kitisztításában segíthet. Barkácsboltokban kapható, viszonylag olcsó duguláselhárítási eszköz. Hátránya, hogy csak a közeli dugulás elhárítására használható, már ha egyáltalán beválik – nem túl hatékony, egyszer használatos eszköz.

 

Egyik módszer sem vált be? Még mindig el van dugulva a lefolyó? Már minden ecet-tartalékodat a csőbe öntötted és semmi változás?
Akkor itt az ideje, hogy profi duguláselhárító szakemberekre bízd a feladatot!
Fix áron, garanciával vállalunk duguláselhárítást és csőtisztítást Budapesten és Pest megyében!

Nyári Zoltán : 06-20-9420-586
Nyári Tibor : 06-20-3987-569
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fix áraink, garanciával:

Duguláselhárítás árak Nettó ár 10 folyóméterig 10 folyóméternyi csatornatisztítás felett fizetendő
Mosdó duguláselhárítás ára: 8.500.-Ft - 12.000.-Ft 0 Ft
Mosogató duguláselhárítás ára: 8.500.-Ft - 12.000.-Ft 0 Ft
WC duguláselhárítás ára: 8.500.-Ft - 13.500.-Ft 0 Ft
Fővezeték duguláselhárítás ára: 14.500.- Ft 1.000 Ft/fm