06-20-9-420-586 Mobilról kattintva azonnal hívható!

Mosogató, duguláselhárítás házilag

Mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó tisztítás házi praktikák dugulás megelőzésére.

Mosogato dugulas elharitas hazilag

Megbízható Mosogató Duguláselhárító Szakszervíz Budapesten, gyors kiszállással
Mosogató szifon dugulás elhárítás házilag

mosogató szifon dugulásának megszüntetéseKattints ide mosogató duguláselhárító árainkért!!!

Leggyakrabban a mosogatóban következik be a dugulás. Ez már csak azért is bosszantó, mert egy pillanat alatt nem lehet megszüntetni a problémát. Amennyiben viszont körültekintően hárítjuk el a dugulást, akár hosszabb időre is megszabadulhatunk a kellemetlen jelenségtől.

Lehetőleg ne a legkényelmesebb megoldással kezdjük, azaz ne öntsünk azonnal lefolyótisztítót a nyílásba. Először is próbálkozzunk egy kisméretű, direkt a mosogatóhoz használható pumpával, amely a keletkező vákuum segítségével képes elhárítani a dugulást. Nagyon fontos, hogy a pumpa használata előtt valamilyen textillel alaposan tömjük el a túlfolyó nyílást, mert e nélkül nem jön létre a duguláselhárításhoz elengedhetetlen vákuum.

 

Amennyiben így sem érünk el eredményt, szereljük szét a szifont - ezt a műveletet gyakorlatilag mindenki el tudja végezni –, és alaposan tisztítsuk meg a szennyeződésektől.

A szifon összerakásánál nagyon figyeljünk oda arra, hogy a tömítések mindenképpen kerüljenek vissza a helyükre.

A szifon kitisztításával akár megoldódik a duguláselhárítás, akár nem, semmiképpen nem végeztünk felesleges munkát.

mosogato szifon tisztitas hazilagHa a mosogatóba engedett víz továbbra sem folyik le, jöhet a lefolyótisztítás.

Még mindig ne kapjunk azonnal a méregdrága tisztítószerek után, hiszen a duguláselhárítást megoldhatja akár három kanál szódabikarbóna és két deciliter 20%-os ecet is. Mikor ezeket beöntjük a lefolyóba, megindul a pezsgés, jelezve a tisztítási folyamatot. Amikor jó tíz perc elteltével forró vízzel leöblítjük az egészet, jó eséllyel sikerül a duguláselhárítás. Ezen eljárás nagy előnye, hogy nemcsak olcsó, hanem környezetbarát is.

Túl makacs dugulás esetén még így sem biztos, hogy célt érünk. Ilyenkor beönthetjük a lefolyóba az említettnél sokkal agresszívabb – és sajnos a környezetet  is terhelő – tisztítószert, amelyet legalább egy éjszakán át engedni kell hatni, majd forró vízzel leöblíteni.

Szintén vegyi jellegű, de jobb megoldás a duguláselhárításra a szilárd granulátum alkalmazása, amelynek olyan változata is van, amely hideg vizes öblítéssel is képes hatást kifejteni. E módszert választva a granulátumból 2 kupaknyit a lefolyóba kell önteni, majd kb. két deciliternyi vizet kell ráengedni, és az egészet állni kell hagyni egy-két órán keresztül. Egyértelműen rosszat teszünk akkor, amikor duguláselhárításkor biztos hatást remélve együttesen alkalmazunk mindenféle szert, hiszen ezzel szinte biztosan csak rontunk a helyzeten.

Egy váratlan csatorna vagy lefolyó dugulás mindig sok kellemetlenséget okoz. Sok esetben a probléma megszüntetése a házi módszerekkel való próbálkozások után sem vezetnek tartós, vagy végleges eredményhez.

mosogato szifon tisztítása otthon

Vannak olyan makacs szennyeződések amelyek a csővezeték belső falához oly mértékben hozzá vannak tapadva, hogy megfelelő felszerelés nélkül szinte lehetetlen azt onnan eltávolítani.

Kudarc esetén nem marad más, mint hívni a duguláselhárító szakembert.

Nyári Zoltán Duguláselhárító azonnal 06-20-9420-586

WC - dugulás megszüntetése házilag
Kád - zuhany - szifon és lefolyó tisztítás házilag